Nyár a Gasztrosétányon - ilyen volt az etyeki piknik június 4-5-én

„Hagyd el most a várost, velünk indul a nyár most!” - Ki ne indult volna útnak egy ilyen jó hangulatú invitálásra, különösen akkor, ha az etyeki Gasztrosétányra hívják az embert? Bár a hét közepén nem úgy tűnt, de – egy-két záportól eltekintve – az időjárásra se lehetett panasz, így jöttek is az emberek, akik „szeretik a bort, a barátokat, a folk zenét, a borász focit, a kultúrát és a hasukat”. Nagyszerű borászoknál lehetett kóstolni, a Piknik Borkollégium pedig meg lehetett tanulni azt is, hogy hogyan. Az érdeklődők négy alapvető borstílussal és az egyensúlycentrikus kóstolás alapjaival ismerkedhettek meg. A nemes italok, pezsgők mellé szinte dukálnak az ízletes es és házias ételek, volt is itt minden a mangalica tarjától, a konfitált kacsamellen és ínyenc sonkákon keresztül a házi rétesig és borszőlő fagylaltig minden. A gyermekek fa halakat csiszolhattak és festhettek az ArtHekkel, együtt nevethettek, énekelhettek és táncolhattak a Napszínpad produkcióval és a Bahorka Társulattal, a Fonó Présháznál pedig a Zűrös Banda, a Góbé és a Csángálló Zenekar játszott. A versenyszellem is szerepet kapott, hiszen a vállalkozó kedvűek megmérettethették tudásukat a hagyományos főzőversenyen, a borász csapat pedig ismét összecsapott a Magyar Országgyűlés labdarúgó-válogatottjával. A Mezei Dániel által élőben közvetített találkozót a politikusok nyerték 4:2 arányban. A részletes programot, a gasztronómiai kínálatot és a vendégborászok listáját a csatolt közleményben ismertetjük.

A Gasztrosétány legközelebb az Őszi Etyeki Piknikkel jelentkezik szeptember 3-4-én!

Helyszínek

Piknik Liget

 

Aubergine Pince

 

Gradowski Birtok

 

Garaguly Birtok és Borpince: 

 

Milán Pince – Zalán Faház

 

Erdélyi Ízek Udvara

 

Gombai Birtok

 

Árpás Laci Sonkamester Pincéje

 

Halmi Pince

 

Takáts Pince

 

Szent Orbán Pince: Rókusfalvy Birtok (Etyek)

 

Zarándok Pince

 

Kácsor „Kíra” Pince

 

Tátrai pincészet

 

Rezeda Terasz: Anonym Pince-Szövényi Áron és Családja (Etyek)Etyekvin pincészet: 

 

Lajvér Borház

 

Berényi Pince - Orosz Gyula Családi Pincészete, Vabrik Pince (Etyek)

 

Dvorák Pince

 

Debreczeni - Ferenczi családi borászat (szekszárd)

 

Etyeki SajtútÁllomás

 

Fonó Présház

 

Rókusfalvy Birtok

 

gombai pezsgőpince

 

Korda Filmpark

 

Focipálya

 

Galéria

Térkép

map 2014

Jó, ha tudod!

Pénzügyek

Az Etyeki Pikniken nincs belépő, minden programot ingyenesen lehet látogatni. Nem használunk NFC alapú kártyarendszert, minden terméket pénzért lehet vásárolni.

 

Piknik Borkollégium

Vegyél részt ingyenes tréningünkön, ahol 4 alapvető borstílussal és az egyensúlycentrikus kóstolás alapjaival ismerkedhetsz meg, a Borkollégium boriskola oktatóinak vezetésével. Információ és jelentkezés: http://www.borkollegium.hu/piknikborkollegium

 

Közlekedés

Autóbuszok indulnak óránként 760 jelzéssel Etyekre a Kelenföldi pályaudvarról (szokásos menetrend szerint), amelyeket az utasforgalom függvényében kiegészítenek többlet járatokkal. A teljes árú menettérti (retúr) jegy 1.120,- Ft Etyek, autóbusz-forduló megállóhelyig. A Volánbusznál megszokott kedvezményeket ezeken a járatokon is igénybe lehet venni, természetesen az arra jogosító hivatalos iratokkal (pl. diákigazolvány).
A részletes menetrend itt található: http://www.volanbusz.hu

A Borjárat a Blaha Lujza térről indul, a részletek a borjarat.hu honlapon


9.00 és 19.00 óra között autóval nem lehet behajtani az Újhegyi útra.

 

Taxi:

Hivatalos szolgáltatónk a 6X6 TAXI.
Etyek – Budapest, Széna tér nagyságrendileg 9.500 Ft
Etyek – Budapest, Nyugati tér nagyságrendileg 10.000 Ft
A fenti árak útvonaltervező által a legrövidebb távolság szerinti kalkuláció alapján kerültek kiszámításra, így csak tájékoztató jellegűek.

FONTOS! Az autók csak taxiórával közlekedhetnek, tehát a taxióra által mutatott összeget kell fizetni, amelyet a távolságon kívül befolyásolhat pl. forgalmi akadály, más útvonal választása, megállás, stb.!

További információ és taxi rendelés: +36 1 6 666666


Sofőrszolgálat:

Hivatalos szolgáltatónk a Fittipaldi Sofőrszolgálat.
Etyek – Biatorbágy, Budaörs és Budapest (I. V. VI. VII. VIII. IX. XI. kerületek) 7.000 Ft
Etyek – Páty, Budakeszi, Törökbálint, Diósd és Budapest (II. X. XII. XIII. XIV. XIX. XX. XXII. kerületek) 8.000 Ft
Etyek – Herceghalom, Érd, Sóskút, Pusztazámor és Budapest (III. IV. XV. XVI. XVII. XVIII. XXI. XXIII. kerületek) 9.000 Ft

FONTOS: 19:00 óra előtti megrendelésekre 20% felárat számolunk fel!

További információ és sofőrrendelés: +36 30 550 6969

 

Az Etyeki Piknik hivatalos termékeit az információs sátraknál lehet megvásárolni:

Kóstolópohár 1000 Ft/db
Piknik Póló 1800 Ft/db
Piknik Pléd 2500 Ft/db
 
A kóstolópohár nem váltható vissza!
Információs sátrak nyitva tartása: 10.00 - 18.00 óráig

Fotózás, videókészítés - személyiségi jogok:

Kedves Vendégeink!
Felhívjuk figyelmüket, hogy az Etyeki Piknik sajtónyilvános esemény, így a rendezvény területén fénykép- vagy videófelvételek készülhetnek, amelyek a médiában megjelenhetnek. Mi, szervezők is készítünk fotódokumentációt a rendezvényről, amelyet saját kommunikációs csatornáinkon (www.etyekipiknik.hu, facebook.com/etyekipiknik) közzétehetünk, illetve sajtóközleményeinkben esetenként felhasználhatunk.
Amennyiben valamely általunk készített fotót vagy videót sértőnek találja, vagy azok felhasználása ellen kifogással élne, panaszt tenne, úgy ezt Mák Tamásnál, a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen teheti meg. Tisztelettel kérjük a fenti információ figyelembevételét!